Το πρώτο που θα σου τραβήξει την προσοχή, όταν κόβεις βόλτες στον Κεραμεικό είναι το όνομά του: «Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι». Αναπόφευκτα θα μπεις για να δεις. Και μετά θα κάτσεις. Ακόμη κι αν δεν θέλεις να φας εκείνη την ώρα, θα συνοδεύσεις την μπίρα σου με κάποιο μεζέ, όπως την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και γίδινο τυρί Νάουσας, τον καβουρμά Δράμας με φρέσκο κρεμμύδι και λαδολέμονο, τον ντάκο με συκόμελο και ξύγαλο Σητείας, τη σιφνέικη μανούρα με αβγά μάτια σε σαγανάκι, τα μανιτάρια πλευρώτους στα κάρβουνα με δενδρολίβανο ή μια σαλάτα με αλμύρα, κολοκυθάκια, ντομάτα και δροσερό δυόσμο.

Το σχετικά καινούργιο μπιστρό που βρίσκεται στο νέο hot spot της πόλης, έχει όλα όσα χρειάζεται για να χαρακτηριστεί value for money και να είναι πάντα ρεζερβέ. Είναι μικρό, ζεστό, με όμορφη, μοντέρνα διακόσμηση και με έναν κατάλογο που μυρίζει Ελλάδα, έχει φαντασία, αλλά δεν κοστίζει μια περιουσία. Στα ελληνικής καταγωγής πιάτα όμως ο σεφ Τάσος Θεοτόκης βάζει λίγο άρωμα Ευρώπης και έτσι φτιάχνει δημιουργίες όπως την πράσινη σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί και τραγανό μπέικον σε βινεγκρέτ από λάδι τρούφας, το ζουμερό μπιφτέκι της Σαμ με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και αρωματισμένο βούτυρο και τα μοσχαρίσια μάγουλα αργοψημένα στο ζωμό τους με πικάντικη μουστάρδα και βουτυράτο πουρέ πατάτας!

Πρόσφατα, το μενού έβαλε τα καλοκαιρινά του και από τα νέα πιάτα του, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα λιγκουίνι με φρέσκα μύδια, μαραθόριζα και γλυκό κρασί Σάμου, την παριανή γούνα με φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό και λαδολέμονο, το μοσχαράκι ραγού με καραμελωμένα λαχανικά σε κρέμα αγκινάρας και τον χοιρινό λαιμό με μαραθόριζα και λεμονόχορτο σε φωλιά από τσιγαριαστά βλήτα.

Το δείπνο ολοκληρώνεται με πανακότα σοκολάτας με νιφάδες καρύδας βουτηγμένες στην κουβερτούρα, μιλφέιγ με κομπόστα από φρέσκες φράουλες αρωματισμένες με δυόσμο και βανίλια Μαδαγασκάρης και σορμπέ λεμονιού με καραμέλα από κατσικίσιο γάλα και κανέλα Κεϋλάνης.

Αξίζει, τέλος, να ξέρετε πως το μαγαζί έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Critics’ Choice Award για το καλύτερο value for money εστιατόριο των Estia Awards, αφού τα πιάτα του, όλα (εκτός από ένα) δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ, με αποτέλεσμα να μπορείτε να δειπνήσετε με € 15-20 το άτομο σε ένα όμορφο περιβάλλον με πολύ προσεγμένες γεύσεις.

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι: Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, τηλ. 210 5222999.