Η ομάδα του περιοδικού ΒΗΜΑ Gourmet μεγαλώνει καλωσορίζοντας έναν ακόμη δυνατό «παίκτη», τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Από το τεύχος Φεβρουαρίου που θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου, και κάθε μήνα, ο γνωστός σεφ θα μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για νόστιμες και απλές συνταγές με άρωμα -τι άλλο;- ελληνικό.

Γι’ αυτό έχουμε έναν λόγο παραπάνω να είμαστε περήφανοι όταν μαθαίνουμε πως το εστιατόριό του Ελιά που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Majestic στο Ντουμπάι, είναι φιναλίστ στα Βραβεία Time Out Dubai 2011.

Οι κριτές του γνωστού περιοδικού ανακοίνωσαν πως η Ελιά συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια της πόλης, μαζί με μαγαζιά πασίγνωστων σεφ όπως το Reflets του Pierre Gagnaire και το Verre του Gordon Ramsey.

Η διάκριση του εστιατορίου ήρθε κατόπιν ανώνυμων επισκέψεων των κριτών του περιοδικού. Οι γεύσεις, η παρουσίαση, το σέρβις, η διακόσμηση και η σχέση ποιότητας/τιμής έδωσαν στην Ελιά το βραβείο, του οποίου η απονομή θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείου Ritz Carlton στις 29 Μαρτίου.

Η Ελιά λειτουργεί από το 2007, πάντα με κύριο υλικό την αγάπη του Γιάννη Μπαξεβάνη για την ελληνική δημιουργική κουζίνα που βασίζεται μόνο στα προϊόντα της χώρας μας και την διάδοση αυτής στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.