από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 

Ντοματόσουπα με μους από λαβράκι και μύδια

Σερβίρετε τη σούπα με τα κομμάτια της μους όπως τα γιουβαρλάκια
Ντοματόσουπα με μους από λαβράκι και μύδια
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Χοντροκόβω 1 κιλό ντομάτες, τις αλατίζω και τις αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις περνάω από τον μύλο των λαχανικών και παίρνω το ζουμί τους. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζω το ντοματόζουμο, μαζί με 1 κρεμμύδι, 1 καρότο,  50 ml ούζο, 2-3 κλωνάρια σέλινο και 2 σκελίδες σκόρδο, μέχρι να περιοριστεί στα 2/3 της αρχικής ποσότητας. Περνάω από σήτα τη σούπα, πιέζοντας με μια κουτάλα ώστε να περάσει όσο είναι δυνατόν και ο πουρές από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω.

Κόβω300 γρ. φιλέτο λαβράκι (χωρίς την πέτσα) σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ, προσθέτοντας στο τέλος1 αβγό, χωριστά τον κρόκο από το ασπράδι. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύω με
50 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά.

Καθαρίζω εξωτερικά 25 μύδια με σύρμα κουζίνας κάτω από τρεχούμενο νερό. Αφαιρώ το «γένι», κρατώντας το μύδι με το ένα χέρι και τραβώντας το «γένι» με το άλλο με μια απότομη κοφτή κίνηση. Πετάω τα μύδια που είναι ανοιχτά πριν από το μαγείρεμα. Ζεσταίνω λίγο  έ.π. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και γυρίζω τα μύδια για μερικά λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Πετάω όσα παραμείνουν κλειστά. Προσθέτω  1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και 2 κλωναράκια σέλινο, όλα ψιλοκομμένα, και σβήνω με  100 ml λευκό ξηρό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρω από τη φωτιά και κρατάω την ψίχα των μυδιών.

Σε ένα μπολ ανακατεύω το μείγμα του ψαριού με τα μύδια και  1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη. Βάζω την κατσαρόλα με τη σούπα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να βράσει και με τη βοήθεια 2 κουταλιών κόβω σε ωοειδή σχήματα το μείγμα του ψαριού και των θαλασσινών και τα ρίχνω μέσα στη σούπα. Αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνω με λίγο νερό (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκτυο μαμάδων: Ισπανική ντοματόσουπα 
Ντοματόσουπα με νιφάδες βρόμης 
Ντοματόσουπα με πλιγούρι 
Κρύα ντοματόσουπα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.