Υλικά (για 6 άτομα)

250 γρ. πράσα, μόνο το λευκό μέρος, σε χονδρά κομμάτια

100 γρ. βούτυρο

1,5 κιλό πατάτες, σε χονδρά κομμάτια

1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου

1 σκελίδα σκόρδο

3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

150 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεσαία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε τα πράσα στο βούτυρο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ, τη σουρώνουμε με ψιλή σήτα και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε τη σούπα και μοιράζουμε από πάνω το μπέικον.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.