ΥΛΙΚΑ (για 4 -6 άτομα)

800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους

1½ λίτρο γάλα (περίπου)

200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρούς κύβους

αλάτι, πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε προσεκτικά με το γάλα. Τις βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν καλά. Το γάλα θα πρέπει να καλύπτει τις πατάτες μέχρι τη μέση όταν αυτές έχουν βράσει.

Με ένα σύρμα χειρός ή μια πρέσα λαχανικών αρχίζουμε να λιώνουμε τις πατάτες και παράλληλα να τις ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένας λείος πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.