από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Λαχανικά σε κουρκούτι μπίρας και ντιπ γιαουρτιού

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο σωστό τηγάνισμα, για το οποίο είναι σημαντική η σταθερή θερμοκρασία. Η χρήση ειδικού θερμόμετρου βοηθά μέχρι να αποκτήσουμε την κατάλληλη εμπειρία
Λαχανικά σε κουρκούτι μπίρας και ντιπ γιαουρτιού
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για τα λαχανικά και το τηγάνισμα


600 γρ. διάφορα λαχανικά (καρότο, κουνουπίδι, μπρόκολο, φασολάκια), κομμένα σε μπαστουνάκια

2 λίτρα ηλιέλαιο

αλάτι

Για το κουρκούτι

90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

45 γρ. κορν φλάουρ

5 γρ. αλάτι

230 ml ξανθιά μπίρα, κρύα

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το ντιπ γιαουρτιού

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά

10 ml έ.π. ελαιόλαδο

5 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο

10 γρ. μέλι

5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι

EKTEΛΕΣΗ

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί
κουζίνας και τα αλατίζουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένας χυλός. Τον σουρώνουμε σε σήτα και τον διατηρούμε στο ψυγείο το πολύ για 30 λεπτά, μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ώστε να έχουν χώρο τα λαχανικά να «κολυμπούν» κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Φέρνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και τη διατηρούμε εκεί (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο μαγειρικής).

Βουτάμε ένα ένα τα λαχανικά μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα ώστε να στραγγίξει το παραπανίσιο κουρκούτι. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το ηλιέλαιο και τα τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το ντιπ του γιαουρτιού και συνοδεύουμε με αυτό τα λαχανικά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.










Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψητά λαχανικά σε βινεγκρέτ φέτας με μελάτο αβγό 
Ψητά λαχανικά στον φούρνο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.