ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

200 γρ. χωριάτικο ψωμί, σε λεπτές φέτες

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 γρ. βούτυρο γάλακτος Κερκύρας {{{ moto }}}

½ ματσάκι σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο και λίγο επιπλέον για το τέλος

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, φρσκοτριμμένο πιπέρι

1 μπαστούνι αβγοτάραχο

EKTEΛΕΣΗ

Ραντίζουμε τις φέτες του ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στον φούρνο στους 120 ° C για περίπου 10 λεπτά.

Σε μια μπασίνα βάζουμε το βούτυρο να μαλακώσει, προσθέτουμε το σχοινόπρασο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού καθώς και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης, σχηματίζουμε με τα χέρια μας έναν κύλινδρο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Κόβουμε και αφαιρούμε τη σακούλα ώστε να μείνει μόνο ο κύλινδρος βουτύρου, τον οποίο κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε στην κάθε φέτα ψωμιού από μια ροδέλα.

Καθαρίζουμε το αβγοτάραχο, το κόβουμε σε φέτες και βάζουμε από τρεις φέτες σε κάθε κροστίνι. Γαρνίρουμε με λίγο επιπλέον σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.