ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη των φιλέτων

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

600 γρ. αρακά

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο

4 φιλέτα φρέσκου τόνου, 200 γρ. το καθένα, πάχους 2,5 εκ.

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τη μαραθόριζα και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.



Προσθέτουμε το σκόρδο και τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, ώστε να καλύψει τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα.



Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει ο αρακάς και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τον μάραθο.

Αναμειγνύουμε λίγο ελαιόλαδο με αλάτι και αλείφουμε τις φέτες του τόνου.

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ώσπου να κάψει καλά και ψήνουμε τις φέτες του τόνου για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε τον τόνο επάνω από τον αρακά και περιχύνουμε το φαγητό με τον χυμό του λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.