από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Σαλάτα με τραγανό μπρόκολο και κουνουπίδι

Για να παραμείνουν τραγανά, θα βράσουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει
Σαλάτα με τραγανό μπρόκολο και κουνουπίδι
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

Για τη σαλάτα


250 γρ. μπρόκολο, ελαφρά βρασμένο, σε μπουκετάκια

250 γρ. κουνουπίδι, ελαφρά βρασμένο, σε μπουκετάκια

30 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια

30 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια    
Τip:Η βινεγκρέτ μπέικον που θα περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα.


10 γρ. ξανθές σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

140 ml ηλιέλαιο

125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

50 ml λευκό ξίδι

70 γρ. μαύρη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βινεγκρέτ: Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 20 ml ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αφήνουμε ώσπου να βγάλει τα αρώματά του και, στη συνέχεια, διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Aποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το μείγμα με το μπέικον στο μπλέντερ, προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αραιώνουμε με λίγο νερό εφόσον χρειαστεί, για να βελτιώσουμε την υφή.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από το γιαούρτι, περιχύνουμε με 60 ml από τη βινεγκρέτ μπέικον και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα, προσθέτοντας από πάνω λίγο γιαούρτι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.







Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαλάτα με σπανάκι, σταφύλια και ανθότυρο 
Θράψαλα σαλάτα µε φακή 
Ιταλική σαλάτα με ριγκατόνι 
Σαλάτα panzanella 
Σαλάτα με ψητό ψάρι και σάλτσα ταραμά 
Σαλάτα με αλμύρα, κολοκυθάκια, φέτα και δυόσμο 
Σαλάτα με πλιγούρι και φακές 
Σαλάτα ρόκας με φράουλες και καρύδια 
Καροτοσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι 
Πράσινη σαλάτα με ξινομυζήθρα, αγουρέλαιο και αγουρίδα  
Σαλάτα με ρέβα, νούμπουλο και βινεγκρέτ ροδιού  
Σαλάτα με ωμά ραδικάκια και φρούτα του χειμώνα 
Σαλάτα με σπανάκι, ξινόμηλα και πεκάν 
Σαλάτα με σπανάκι και καλαθάκι Λήμνου  
Μπρόκολο γκρατινέ με γαρίδες 
Μπρόκολο γκρατινέ με γαρίδες 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.