ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες ή 1 κρεμμύδι, σε φέτες

1 ντομάτα, τριμμένη

2 κόκκινες πιπεριές, σε ροδέλες {{{ moto }}}

500 γρ. λευκά μανιτάρια, ολόκληρα

80 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο (ή το κρεμμύδι), την ντομάτα, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρασί και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βυθίζουμε στο μείγμα αυτό τις μπριζόλες, γυρίζοντάς τες, ώστε να λαδωθούν καλά. Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα, στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.

Ξεσκεπάζουμε, γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.