ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτοµα)

3 χοιρινά έντερα, καλά πλυµένα

2 κ.σ. βούτυρο

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

½ κιλό χοιρινή πανσέτα, ψιλοκοµµένη

1 κιλό χοιρινά εντόσθια, ψιλοκοµµένα

½ κιλό µοσχαρίσιο συκώτι, ψιλοκοµµένο

½ κιλό χοιρινό συκώτι, ψιλοκοµµένο

½ κιλό χοιρινός κιµάς

½ κιλό µοσχαρίσιος κιµάς

1 πράσο, ψιλοκοµµένο

½ φλ. ρύζι, µουλιασµένο αποβραδίς σε ζεστό νερό και σουρωµένο

½ φλ. πλιγούρι, µουλιασµένο αποβραδίς σε ζεστό νερό και σουρωµένο

1 κ.γ. µαύρο πιπέρι

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

2 πρέζες µπούκοβο

1 κ.γ. ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µεγάλη µπασίνα ρίχνουµε όλα τα υλικά της γέµισης και ζυµώνουµε ώστε να οµογενοποιηθούν. Δένουµε τη µία άκρη του εντέρου και το γεµίζουµε προσεκτικά µε ένα χωνί µε τη γέµιση. Δένουµε και την άλλη άκρη του εντέρου. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία και µε τα άλλα 2 έντερα.

Βάζουµε τα έντερα σε µια φαρδιά κατσαρόλα και τα τρυπάµε µε µια οδοντογλυφίδα σε πολλά σηµεία για να µην ανοίξουν κατά το µαγείρεµα. Τα σκεπάζουµε µε νερό και τα βράζουµε µε την κατσαρόλα ανοιχτή, για 45 λεπτά

Τα βγάζουµε προσεκτικά και τα βάζουµε σε ένα ταψί. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τα βουτυρώνουµε περιµετρικά, τα περιχύνουµε µε το κρασί και τα ψήνουµε για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

Παραδοσιακή συνταγή.