ΥΛΙΚΑ (για 8 ατοµικά σουφλέ)

4 αβγά

200 γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισµα των σκευών

150 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη των σκευών

170 γρ. σοκολάτα, 72% κακάο, χονδροσπασµένη

130 γρ. µαλακό αλεύρι

16 καραµέλες βουτύρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Βουτυρώνουµε και πασπαλίζουµε µε ζάχαρη τα σκεύη. Αφήνουµε στην άκρη.

Στον κάδο του µίξερ χτυπάµε τα αβγά µε τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουµε το βούτυρο και προσθέτουµε τη σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά και στη συνέχεια ενσωµατώνουµε το µείγµα βουτύρου-σοκολάτας στο µείγµα των αβγών µε τη βοήθεια µιας µαρίζ. Προσθέτουµε το αλεύρι και ανακατεύουµε.

Γεµίζουµε µε το µείγµα τα ατοµικά σκεύη λίγο πιο πάνω από τη µέση. Ενώνουµε τις καραµέλες ανά δύο και βυθίζουµε το κάθε ζεύγος στο κέντρο του κάθε σουφλέ. Ψήνουµε για 8-10 λεπτά. Αφήνουµε λίγο να σταθούν, ξεφορµάρουµε και σερβίρουµε τα σουφλέ σκέτα ή µε παγωτό της αρεσκείας µας.