από metereologos.gr
Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Στριφτάρια με κοτόπουλο, μαραθόριζα και θυμάρι

Στριφτάρια με κοτόπουλο, μαραθόριζα και θυμάρι
Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 2 άτομα
300 γρ. στριφτάρια (ζυμαρικά) ή πένες
200 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
αλάτι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου, διαλυμένος σε 1 φλ. ζεστό νερό και ανακατεμένος με 1 κ.σ. μουστάρδα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το τρυφερό πράσινο μέρος)
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε για 1-2 λεπτά τη μαραθόριζα και ρίχνουμε τον ζωμό. Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές λωρίδες, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, τα φέρνουμε μια βόλτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και το ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να δέσει η σάλτσα ικανοποιητικά.

Στο τέλος πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι, το θυμάρι, το πιπέρι, περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.