Υλικά για 8 μπολάκια
4 φύλλα ζελατίνας
400 ml χυμός μήλου
300 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. ζάχαρη
2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
16 σύκα ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό. Βράζουμε σε κατσαρόλα τον χυμό μήλου με το κρασί, τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα στύψουμε καλά με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε απαλά. Αφαιρούμε την αμπαρόριζα και μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια.
Βάζουμε σε κάθε μπολ 2 κομμάτια από τα σύκα. Μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.