Υλικά για 4-5 άτομα

½ πακέτο σπαγκέτι
4 αβγά
1 φλ. κίτρινα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα), τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
ρίγανη ξερή ή φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες τους πακέτου. Τα σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λάδι και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στρώνουμε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Αδειάζουμε από πάνω τα αβγά με το τυρί, προσθέτουμε το μυρωδικό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.

Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.

Tips
– Στην ομελέτα μπορούμε να προσθέσουμε τον κιμά, τη σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο ή το κρέας που μαγειρέψαμε την προηγούμενη ημέρα, αλλά και οποιοδήποτε λαχανικό ή αλλαντικό.
– Τρώγεται και κρύα.