Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
125 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο (ξερό) ψωμί
40-50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2-3 αβγά, χτυπημένα
75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. (κοφτή) πάπρικα, γλυκιά ή καπνιστή
Για το σκορδοβούτυρο
4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σκορδοβούτυρο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα λιώνουμε με πιρούνι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Το απλώνουμε σε μεμβράνη, τυλίγουμε και δουλεύουμε με τα δάχτυλα ώστε να πάρει τη μορφή λουκάνικου.
Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Οταν κρυώσει καλά, το κόβουμε σε 8 ροδέλες.
Φιλέτα: Παίρνουμε κάθε φιλέτο και σε μια επιφάνεια κοπής κάνουμε με το μαχαίρι μια βαθιά «τσέπη». Ο καλύτερος τρόπος είναι να σπρώξουμε τη μύτη του μαχαιριού στη χοντρή πλευρά του φιλέτου, πιέζοντας να φτάσει μέχρι μετά τη μέση του. Χρειάζεται προσοχή να μην ανοίξει – μην κόψετε τα πλαϊνά – γιατί θα χυθεί το βούτυρο. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φιλέτα.
Βάζουμε από 2 ροδέλες βουτύρου σε κάθε φιλέτο, πιέζουμε να γίνει επίπεδο και κλείνουμε με τα δάχτυλα.
Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τα ψίχουλα σε ένα πιάτο και χτυπάμε τα αβγά σε άλλο. Σε ένα τρίτο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα και λίγο αλάτι.
Περνάμε κάθε φιλέτο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και ύστερα από την παρμεζάνα και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία (αλεύρι, αβγό, παρμεζάνα) ώστε κάθε φιλέτο Κιέβου να έχει διπλό πανάρισμα για έξτρα τραγανότητα και για να κρατήσει το βούτυρο στο εσωτερικό. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε σχάρα για να γίνει τραγανό από όλες τις πλευρές.
Tips
Φτιάξτε το δικό σας αρωματισμένο βούτυρο με μυρωδικά που αγαπάτε, όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο.
Γεμίστε το κοτόπουλο με τυρί και ζαμπόν.
Προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο στο μείγμα ψίχουλα-παρμεζάνα.