Υλικά για 4-6 άτομα
1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
1κ.σ. αλάτι, χονδρό
2καπνιστές ρέγκες, μεγάλες
2φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το πράσινο μέρος μόνο αν είναι τρυφερό)
1φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρίβουμε το πράσο μαζί με το αλάτι, το ξεπλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει. Ψήνουμε τις ρέγκες στη σχάρα ή στο γκριλ για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε τα κόκαλα, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το πράσο και τα ρίχνουμε πάνω από τις ρέγκες. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.