Ο μανάβης θα το διαφημίσει ως «άνευρο» αλλά εσείς, πάλι, θα το καθαρίσετε κανονικά. Με 43 μόνο θερμίδες ανά φλιτζάνι, περιέχει άφθονη βιταμίνη Κ, Α και C, καρετονοειδή, είναι αντιοξειδωτικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Βραστή σαλάτα
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό 500 γρ. φασολάκια, μαζί με 3 πιπεριές κέρατο και 2 πατάτες. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με τη σος: Χτυπάμε χυμό από 1 λεμόνι, 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδου, ½ φλ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. μουστάρδα, 1 κ.γ. σπασμένους σπόρους κόλιαντρου, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.

Φασολάκια με κιμά
Σοτάρουμε σε ¾ φλ. ελαιόλαδο 400 γρ. κιμά με 2 σκελίδες σκόρδου, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για μοσχάρι. Προσθέτουμε 500 γρ. φασολάκια, σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί και 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες, βάζουμε 1 κ.γ. ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα φασολάκια, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και πιπέρι.

Φασολάκια τουρσί
Ζεματάμε για 5 λεπτά 500 γρ. φασολάκια και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε βάζο μαζί με 4 σκελίδες σκόρδου, μπόλικους κόκκους πιπεριού και κόλιαντρου, 2 κ.σ. χοντρό αλάτι και 1 φλ. ξίδι που θα το βράσουμε με 3 φλ. νερό, 1 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.σ. χοντρό αλάτι. Γεμίζουμε ως πάνω το βάζο και το κρατάμε κλειστό στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.