Υλικά για 8-10 άτομα

1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2-3 πράσα, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
1 καρότο, περασμένο από τον τρίφτη
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
4-5 ντομάτες, χοντροκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα ή ανθότυρο
2 αβγά

Για το φύλλο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
½ ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη

εκτέλεση
Φύλλο: Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη να ξεκουραστεί.

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το καρότο και τον κιμά για 12-15 λεπτά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμος, αποσύρουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη φέτα ή το ανθότυρο και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C-170°C. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε 2 λεπτά φύλλα πάχους 3-4 χλστ. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο και απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη γέμιση. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο, λαδώνουμε ελαφρώς και τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Τips
n Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά κοτόπουλου με μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας. Ανάλογα με το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε, προσέχουμε και την ποσότητα αλατιού που θα βάλουμε.