από metereologos.gr
Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
 
 

Ελιόπιτα με τυρί και θρούμπι

Ελιόπιτα με τυρί και θρούμπι
Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Υλικά για 6-8 άτομα

2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml (περίπου) νερό, χλιαρό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 πρέζες θρούμπι ή ρίγανη, ξερή
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πατέ μαύρης ελιάς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρώς το ξερό κρεμμύδι για 4-5 λεπτά ίσα να μαραθεί. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά, μαζί και το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.

Ελέγχουμε το αλάτι (θέλει προσοχή καθώς έχουμε τις ελιές και τη φέτα) και αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό σκεύος. Στρώνουμε την πίτα ομοιόμορφα και την ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.