Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμάς, μοσχαρίσιος
2 ώριμες ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα
80 γρ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες και «σπάω» μέσα τις φέτες ψωμιού να μουλιάσουν. Κατόπιν τυλίγω το βρεγμένο ψωμί σε ένα τουλπάνι και το σφίγγω καλά να στραγγίξει. Σε ένα μπολ βάζω τον κιμά, το στυμμένο ψωμί (χωρίς το τουλπάνι) και τη φρυγανιά.

Ζυμώνω με τα χέρια για 10 λεπτά μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι, σοτάρω το κρεμμύδι για λίγα λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο, το μεταφέρω σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη και τα αβγά.

Ζυμώνω να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, πλάθω σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνω και τα τηγανίζω. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνω αρκετό ελαιόλαδο, τόσο όσο να φτάνει μέχρι τη μέση των κεφτέδων, και τα τηγανίζω για περίπου 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σερβίρω επάνω σε σαλάτα γλιστρίδας και γιαούρτι.

Σχόλιο
Στη συγκεκριμένη συνταγή, θέλω ο μοσχαρίσιος κιμάς να είναι όσο το δυνατόν καθαρός από λίπη, γιατί τα κεφτεδάκια θα αφρατέψουν από το βρεγμένο με ντομάτα ψωμί.