Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Yλικά για 4 άτομα
1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3 πράσα, ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
100 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
10 τσακιστές ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και το ρύζι για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε την ντομάτα, το σπανάκι, τις ελιές, τον μάραθο και αφήνουμε το φαγητό μας να πιει όλα το ζουμί του και να χυλώσει. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Τip
Λίγο πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέστε 100 γρ. φέτα τριμμένη.