Υλικα για 2 άτομα

1 πανσέτα (περίπου 400 γρ.), χωρίς κόκαλο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα, τύπου Dijon
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη

Για το τζατζίκι
100 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1½ σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
½ αγγούρι, καθαρισμένο και περασμένο από τον χοντρό τρίφτη
4-5 σταγόνες ξίδι
5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Για τη μαρμελάδα ντομάτας
6 ντομάτες, μεγάλες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σουβλάκι
2 πίτες για σουβλάκι
1 κρεμμύδι ξερό, σε ροδέλες

Εκτέλεση
Πανσέτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μικρό βαζάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο, τη σκελίδα σκόρδου και μισό ποτήρι νερό. Κλείνουμε και χτυπάμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε την πανσέτα σε ένα μικρό ταψί και την αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με το αρωματικό μείγμα. Σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα, από πάνω με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Φροντίζουμε να έχει υγρά το ταψί καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος. Περίπου 10-15 λεπτά προτού βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C ώστε να καραμελώσει και να πάρει χρώμα η πανσέτα χωρίς να την γυρίσουμε.

Τζατζίκι: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το σκόρδο, ξίδι, δυόσμο, αλατοπίπερο και 5-6 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μαρμελάδα ντομάτας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και τις ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ώστε να μαραθούν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν ελαφρώς τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Πίτες: Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πίτες από τις δύο μεριές για περίπου 1-1½ λεπτό από την κάθε πλευρά, ώστε να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρισμα: Κόβουμε ένα κομμάτι πανσέτα και το τοποθετούμε πάνω στην πίτα. Γαρνίρουμε με λίγη μαρμελάδα ντομάτας και από πάνω μια κουταλιά τζατζίκι. Τελειώνουμε με λίγες ροδέλες κρεμμυδιού.