Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος ψησίματος : 35 ΄

Υλικά (για 2 μερίδες)

200-300 γρ. μοσχαράκι κοκκινιστό, κομμένο σε μικρές μπουκιές

3 αβγά, χτυπημένα χωριστά το καθένα

100 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο)

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

250 γρ. ριγκατόνι, πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό

1 γιαούρτι

διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα του, το 1 χτυπημένο αβγό, το 1/3 του τυριού και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα αποσύρουμε από τη φωτιά 2 λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το δεύτερο χτυπημένο αβγό και το άλλο 1/3 του τυριού.

Λαδώνουμε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, απλώνουμε το κρέας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι μαζί με το τρίτο αβγό και το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε τα ζυμαρικά και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Tip

Η ίδια συνταγή γίνεται και με άλλο κρέας ή πουλερικό που έχει περισσέψει. Αν δεν έχει σάλτσα, βάζουμε έτοιμη ή 1-2 τριμμένες ντομάτες.