Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο

Yλικά για 4 άτομα

4 κυπριακές πίτες
2 ντομάτες ώριμες, σφιχτές
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
8-10 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές ροδέλες
8 φέτες χαλούμι
8 φέτες λούντζα
λίγο έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόλιαντρο φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκόμμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

1. Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και πετάμε τους σπόρους και τα υγρά.

2. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος τους.
Τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες και αλατίζουμε ελαφρώς.

3. Ψήνουμε στην τοστιέρα το χαλούμι για 4-5 λεπτά.

4. Χαράζουμε τις πίτες και τις ανοίγουμε κατά μήκος σαν φακέλους.

5. Βάζουμε σε κάθε πίτα από 2 φέτες χαλούμι και 2 φέτες λούντζα.
Τις απογεμίζουμε με την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί,
τον μαϊντανό (ή το κόλιαντρο), τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.

6. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή τσιπς.

Tips

Αντί για λούντζα μπορείτε να βάλετε και καπνιστό ζαμπόν χοιρινό ή γαλοπούλας.

Φτιάξτε μια σος με μουστάρδα και γιαούρτι και βάλτε από 1 κουταλιά σε κάθε σάντουιτς.