Υλικά για 4 άτομα

Για τους κεφτέδες

250 γρ. ρεβίθια, βρασμένα ή από κονσέρβα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

4-5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. κόλιαντρο φρέσκο ή δυόσμο φρέσκο

2 κ.κ. κόλιαντρο, τριμμένο

1 κ.κ. κύμινο, τριμμένο

½ κ.κ. μπέικιν πάουντερ

έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ρόκα για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

½ κεσεδάκι γιαούρτι, στραγγιστό

1 κ.σ. ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)

χυμός από ½ λεμόνι

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κεφτέδες: Χοντροκόβουμε στο multi τα ρεβίθια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος ανοιχτοπράσινος πολτός. Τον αφήνουμε στην άκρη.

Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πολτό.

Τηγάνισμα: Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε περίπου 24 κεφτέδες κυλινδρικούς. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι, τόσο ώστε σχεδόν να καλύπτει τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε λίγους λίγους, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο βαθύ χρώμα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Απλώνουμε τα φύλλα ρόκας σε μια πιατέλα, τοποθετούμε τους κεφτέδες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ζεστοί.