Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κυβάκια
4 χοιρινές μπριζόλες καπνιστές, κομμένες σε μπουκιές
500 γρ. πατάτες μικρές, με τη φλούδα, βιολογικές, καλά πλυμένες, κομμένες στα 4
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
1 σφηνάκι μαυροδάφνη
5 κλωναράκια θυμαριού φρέσκου ή 2 κ.σ. αποξηραμένο
½ κ.γ. κύμινο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μπριζόλες, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για ακόμη 20 λεπτά. Τρυπάμε μία πατάτα με ένα μυτερό μαχαίρι για να δούμε αν έχουν μαγειρευτεί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χαλούμι και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 5 λεπτά στους 220°C. Σερβίρουμε με μία πλούσια φρέσκια σαλάτα.

Tips
Προσέχουμε το αλάτι, διότι οι καπνιστές μπριζόλες και το τυρί είναι ήδη αλμυρά.
Αντί για κύμινο, προσθέστε 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα.
Καπνιστές χοιρινές μπριζόλες θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ στο τμήμα των αλλαντικών.