Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, ψήσιμο: 30 λεπτά

Yλικά για 4 άτομα
6-10 πιπεριές Φλωρίνης (αναλόγως το μέγεθος)
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξίδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ξεφλουδισμένα, ανάλατα
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πακέτο πέννες

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τις πιπεριές σε ένα λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε για 30 λεπτά γυρίζοντάς τες από την άλλη πλευρά στα μισά του χρόνου. Τις κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Καθαρίζουμε τα σπόρια και φροντίζουμε να κρατήσουμε το ζουμάκι που βγάζουν. Βάζουμε τις πιπεριές με το ζουμί τους στο multi μαζί με το σκόρδο και τις πολτοποιούμε. Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλατοπίπερο, τα αμύγδαλα, το ξύσμα, στο τέλος το τυρί και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό και προαιρετικά επιπλέον τριμμένο τυρί.

Tips
Η κεφαλογραβιέρα, το πεκορίνο ή η παρμεζάνα μπορούν να αντικαταστήσουν το κεφαλοτύρι.
Αυτή η σάλτσα δένει καλύτερα με ένα κοντό ζυμαρικό, όπως οι φαρφάλες, οι βίδες και τα τορτιλιόνι, αλλά γίνεται νοστιμότατη και με χυλοπίτες που θα φροντίσουμε να μη βράσουμε υπερβολικά.