Υλικά για 5 μερίδες

5 μήλα, πλυμένα και σκουπισμένα
1 κιλό σφολιάτα, κομμένη σε στρογγυλούς, μεγάλους δίσκους (μεγέθους πιάτου φρούτου)
150 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
ζάχαρη
κανέλα, τριμμένη
γαρίφαλο, σε σκόνη
1 αβγό, χτυπημένο με λίγο γάλα
ζάχαρη μαύρη

Εκτέλεση

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε αρκετή ζάχαρη με κανέλα και γαρίφαλο. Με το ειδικό εργαλείο (εκείνο το κυλινδρικό με το οποίο αφαιρούμε και τη σάρκα από τα κολοκυθάκια) αφαιρούμε κάθετα το κέντρο του μήλου με τα κουκούτσια. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τα μήλα και τα ρολάρουμε στο πιάτο με το μείγμα των μπαχαρικών και της ζάχαρης. Τα «κλείνουμε» στους δίσκους σφολιάτας, βάζοντας το κάθε μήλο στο κέντρο ενός δίσκου και ενώνοντας τις τέσσερις πλευρές που δημιουργούνται μαζί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Περνάμε την επιφάνεια της σφολιάτας με λίγο αβγό χτυπημένο, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά.