Απομονωμένα, κυριολεκτικά ανεξερεύνητα εδάφη και συναρπαστικές, απρόσμενες συνθήκες συνδυάζονται κατά καιρούς και μεταμορφώνουν ένα συνηθισμένο καφεόδεντρο σε έναν πραγματικό θησαυρό καφέ με κορυφαίες γεύσεις και αρώματα. Οι κρυμμένοι αυτοί θησαυροί καφέ ενέπνευσαν τους ειδικούς της Nespresso να δημιουργήσουν τη σειρά Explorations, η οποία θα διατίθεταιι μόνο δύο φορές τον χρόνο και σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες εξαιτίας της σπανιότητάς της.

Το λανσάρισμα της νέας συλλογής ξεκινά με δύο limited edition καφέδες: τον Laos Bolaven Plateau και τον Kenya Peaberry, που συνδυάστηκαν ειδικά σε μία συσκευασία.

LAOS BOLAVEN PLATEAU

Σε υψόμετρο 1.100-1.350 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το Οροπέδιο Bolaven στο Νότιο Λάος είναι μία περιοχή που επωφελείται από μεγάλες βροχοπτώσεις, ηφαιστιογενή εδάφη και μια χαρακτηριστική υγρασία. Με άλλα λόγια αποτελεί το τέλειο περιβάλλον, για να καλλιεργηθεί καφές που φέρει νόστιμες νότες δημητριακών .

Αναγνωρίζοντας το απίστευτο δυναμικό ενός τέτοιου terroir, οι ειδικοί της Nespresso επέλεξαν να προμηθευτούν 100% πλυμένο Arabica από την περιοχή και έπειτα επιστράτευσαν τις ικανότητές τους στη δημιουργία χαρμανιών και καβουρδίσματος, ώστε να μεγιστοποιήσουν τις νότες δημητριακών, αλλά όχι και την οξύτητα. Το αποτέλεσμα είναι ένας εσπρέσο με νότες χρυσαφένιου σταριού και πράσινων βοτάνων, ολοκληρωμένος και ισορροπημένος με μία υπόνοια οξύτητας.

KENYA PEABERRY

Χάρη στα terroirs και τις αμέτρητες ποικιλίες της, η Κένυα είναι γνωστή με το προσωνύμιο «Η βασίλισσα του καφέ». Ο peaberry θεωρείται ένας εξαιρετικός καφές που ανδαύει ιδιαίτερες φρουτώδεις γεύσεις που θυμίζουν μαρμελάδα. Αντίθετα από τους συνήθεις κόκκους καφέ, ο peaberry έχει στρογγυλό σχήμα, καθώς μόνο ένας κόκκος αναπτύσσεται μέσα στο κεράσι και απαντάται περίπου σε 3%-5% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Μάλιστα οι κόκκοι peaberries καβουρδίζονται εξαιρετικά καλά χάρη στο σφαιρικό σχήμα τους, που επιτρέπει στη θερμότητα να διεισδύσει ομοιόμορφα στον κόκκο. Ετσι αυτός ο αρωματικός εσπρέσο θα σας κερδίσει με απρόσμενες νότες που θυμίζουν καραμελωμένα φρούτα (μήλα σταφύλια, βατόμουρα και φραγκοστάφυλα.

Οι Explorations διατίθενται ήδη σε επιλεγμένα μέλη του Nespresso Club, ενώ από τη Δευτέρα 22 Μαΐου θα είναι διαθέσιμοι σε όλους για πολύ περιορισμένο διάστημα. Μπορείτε να τους προμηθευτείτε μέσω των Nespresso Boutiques, αλλά και online στη διεύθυνση www.nespresso.com ή μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.