Ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση μια μικρής κατσαρόλας. Ζεσταίνουμε το νερό σε μέτρια φωτιά, και λίγο προτού φτάσει στο σημείο βρασμού χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε 1 κ.σ. λευκό ξίδι. Σπάμε ένα αβγό σε ένα φλιτζάνι. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή το σύρμα χειρός ανακατεύουμε ελαφρά το νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δίνη στην οποία αφήνουμε να γλιστρήσει πολύ μαλακά το αβγό. Ετσι δεν θα δημιουργηθούν ξέφτια στις άκρες του αβγού αλλά αντίθετα θα αποκτήσει ένα στρογγυλό σχήμα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 λεπτά, ανάλογα πόσο σφιχτό θέλουμε τον κρόκο. Μεταφέρουμε το αβγό από την κατσαρόλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα. Ξαφρίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αβγά που θέλουμε να φτιάξουμε ποσέ.