Στην εποχή της φοκάτσιας και της έτοιμης σφολιάτας, δύο πολύ καλές φίλες, η Μαρία Λαδοπούλου και η Ισμήνη Τζούμα, έχουν βαλθεί να ανατρέψουν τα δεδομένα του street food θυμίζοντάς μας τη διαχρονική αξία της πίτας με χειροποίητο φύλλο, το οποίο μάλιστα ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας, στον μικρό και ολοκαίνουργιο φούρνο τους.

«Τραγανή τυρόπιτα», «δυναμωτική σπανακοτυρόπιτα», «ζουμερή κοτόπιτα», «απολαυστική κρεατόπιτα», «πλούσια ζαμπονοκασερόπιτα», κάθε πίτα προτείνεται με το επίθετο που της έχουν δώσει οι ιδιοκτήτριες.

Ακόμη, θα βρούμε νηστίσιμες και χορτοφαγικές πίτες καθώς και αρκετές γλυκές, φτιαγμένες με πρώτης ποιότητας υλικά και βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές, κληροδότημα της κυρίας Βούλας, της μητέρας της Μαρίας, και του μαγαζιού της οικογένειας στις Σέρρες.
Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την κρεμόπιτα με άχνη και κανέλα, μια πραγματικά ενδιαφέρουσα απάντηση στην μπουγάτσα με κρέμα!

Οι πίτες της Βούλας, Παύλου Μελά 48, τηλ. 2310 220 023

* Κυριακή κλειστά

** Δυνατότητα διανομής και παραγ-γελίας σε κομμάτια και ταψί.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.