Από τότε που παντρεύτηκα, εδώ και οκτώ μήνες, δεν μαγείρεψα ποτέ κοτόπουλο γιατί όλοι λένε πως μπορείς εύκολα να πάθεις σαλμονέλα. Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω για να την αποφύγω;

Καταρχήν να πλένετε καλά τα χέρια σας και τα μαχαίρια σας, πριν κι αφού πιάσετε ωμό κοτόπουλο. Να προετοιμάζετε το κοτόπουλο πάνω σε μη πορώδεις επιφάνειες, που πλένονται καλά και είναι δυνατόν να απολυμανθούν. Σήμερα πια υπάρχουν ειδικά απολυμαντικά που είναι κατάλληλα για την κουζίνα. Αποφύγετε την επαφή ωμών φαγητών μεταξύ τους, αλλά και των ψημένων με τα ωμά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και κατά την αποθήκευση.
Για το κοτόπουλο που μαγειρέψατε, συγκεκριμένα, θα σας πρότεινα να το βάλετε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη, αμέσως μόλις κρυώσει, αν δεν προτίθεστε να το καταναλώσετε άμεσα. Εκεί μπορείτε να το αφήσετε έως και δύο ημέρες. Αν θελήσετε να το ζεστάνετε προτιμήστε να το ζεστάνετε καλά, μέσα στη σάλτσα του για να μη στεγνώσει. Η σάλτσα θα πρέπει να κοχλάζει και το κοτόπουλο να είναι καυτό για να είστε σίγουρη ότι ξανάβρασε για λίγο έστω, αλλά σωστά.

Στείλτε τις απορίες σας στο vimagourmet@tovima.gr