Μετρά μόλις πέντε μήνες ζωής και το όνομα αυτού είναι Αlmendra. «Στα ισπανικά σημαίνει αμύγδαλο» βιάζεται να διευκρινίσει η ιδιοκτήτρια του μοδάτου παντοπωλείου Ουρανία Παπαδοπούλου: «Θεωρώ το αμύγδαλο έναν πολύ σπουδαίο καρπό. Επιπλέον θέλησα να δώσω στο κατάστημα ένα ισπανόφωνο όνομα, επειδή η μητέρα μου κατάγεται από τη Βενεζουέλα». Η Ουρανία, που μεγάλωσε και εκείνη στη Βενεζουέλα από έλληνα πατέρα, επέστρεψε στην Ελλάδα για να δημιουργήσει ένα παντοπωλείο με βιολογικά και ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως βότανα, τσάι, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι… {{{ moto }}}

Την προσοχή μας τράβηξε το λικέρ ελιάς της οικοτεχνίας Dinapoja, δοκιμάσαμε μέλι με φουντουκόπαστα της εταιρείας Symphonia και μας εντυπωσίασαν οι χυλοπίτες με κουρκουμά με την υπογραφή «Αγνό με αγάπη». Συνεχίζοντας στο μονοπάτι της υγιεινής διατροφής, δοκιμάσαμε βιολογικό μέλι με πρόπολη της εταιρείας Αξιον Εστί και κράνμπερι με επικάλυψη γιαουρτιού, ενώ για το σπίτι πήραμε τραχανά από βιολογικό αλεύρι ζέας και κεφίρ της εταιρείας Ονος. Για το πασχαλινό τραπέζι αγοράσαμε το – βιολογικό, τι άλλο; – κρασί του Γιώργου Παπαναστασίου και αποχωρήσαμε, αφού βάλαμε στις σακούλες και το πολλά υποσχόμενο μείγμα βοτάνων (με μπετούλα, τσουκνίδα, μαϊντανό, κισσό και αχιλλέα) με αδυνατιστική δράση. Τελικά, η εξερεύνησή μας απέδωσε καρπούς!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.