Οφείλει τη διαφορετικότητά του στην κρέµα κάστανου. Τολµήστε να τη συνδυάστε µε το αλµυρό. Το αποτέλεσµα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά(για 6 άτοµα)

Για τη βάση

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Για την κρέμα

  • 750 ml γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. αβγά (περίπου 3 αβγά)
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κρέµα κάστανου (έτοιµη στα σουπερµάρκετ)
  • 300 γρ. σαντιγί

Για την αλμυρή καραμέλα

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 20 ml νερό
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • 180 ml κρέµα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 5-10 γρ. αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισµα

Εκτέλεση

Βάση: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Αφήνουµε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, τη βάζουµε σε λαµαρίνα, την τρυπάµε µε ένα πιρούνι και την ψήνουµε µέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώµα. Αφού κρυώσει, τη σπάµε µε τα χέρια µας και την αφήνουµε στην άκρη.

Κρέµα: Σε µια κατσαρόλα βράζουµε το γάλα µε τη ζάχαρη και παράλληλα σε ένα µπολ χτυπάµε τα αβγά µε το κορν φλάουρ. Οταν βράσει το γάλα, προσθέτουµε ένα µέρος του στο µείγµα των αβγών. Οµογενοποιούµε και στη συνέχεια γυρίζουµε το µείγµα µας πίσω στην κατσαρόλα. Σε χαµηλή φωτιά και χτυπώντας συνεχώς µε το σύρµα βράζουµε την κρέµα µέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε την κρέµα κάστανου. Σκεπάζουµε την κρέµα µε µια µεµβράνη και την αφήνουµε να κρυώσει. Τέλος, προσθέτουµε τη σαντιγί και οµογενοποιούµε απαλά µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας µαρίζ.

Αλµυρή καραµέλα: Σε µικρή κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βάζουµε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και τα αφήνουµε να βράσουν µέχρι να σχηµατιστεί µια ξανθιά καραµέλα. Αποσύρουµε από τη φωτιά και σε άλλη κατσαρόλα βράζουµε την κρέµα γάλακτος µε το αλάτι. Οµογενοποιούµε τα δύο µείγµατα σε ένα και το αφήνουµε να κρυώσει.

Σύνθεση: Σε ποτήρι ή βαθύ µπολ, βάζουµε µια κουταλιά του γλυκού αλµυρή καραµέλα. Από πάνω στρώνουµε τη σπασµένη σφολιάτα. Σειρά έχει µια στρώση κρέµα κάστανου. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία σφολιάτα-κρέµα δύο φορές ακόµη. Πασπαλίζουµε το µιλφέιγ µε ζάχαρη άχνη και σερβίρουµε.