από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες στο τηγάνι

Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες στο τηγάνι
Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Και το κρέας ζουµερό και οι πατάτες τραγανές; Δοκιµάστε τη συνταγή του Γιάννη και θα σκοράρετε δύο στα δύο.

Υλικά

(για 2 άτοµα)

  • 2 χοιρινές σπαλοµπριζόλες µεγάλες, χωρίς το κόκαλο, πάχους 2 εκ.
  • έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 500 γρ. πατάτες
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανου, ψιλοκοµµένο

Εκτέλεση

1. Ρίχνουµε 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουµε να κάψει. Αλατίζουµε καλά και από τις δύο πλευρές τις µπριζόλες και τις τοποθετούµε στο καυτό τηγάνι. Γυρνάµε το κρέας ανά ένα λεπτό, µέχρι να πάρει έντονο σκούρο χρώµα και από τις δύο πλευρές. Οι µπριζόλες µας δεν θα χρειαστούν πάνω από 4 λεπτά για να ψηθούν, να γίνουν ζουµερές και µαλακές. Για να δοκιµάσουµε αν είναι έτοιµες, βυθίζουµε ένα µαχαίρι στο κέντρο κάθε µπριζόλας και αν δεν βγάλει αίµα, µπορούµε να τις απολαύσουµε αµέσως.

2. Καθαρίζουµε τις πατάτες, τις πλένουµε και τις κόβουµε σε 6 κοµµάτια – τα κοµµάτια πρέπει να είναι µεγάλα, περίπου 4 εκ. η κάθε πλευρά. Τις βράζουµε σε κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό και προτού αρχίσουν να σπάνε, τις βγάζουµε και τις σουρώνουµε καλά. Τις ρίχνουµε σε βαθύ τηγάνι, προσθέτοντας τόσο έ.π. ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει το 1/3 του ύψους τους. Βάζουµε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και µε µια τσιµπίδα τις γυρνάµε συνέχεια, µέχρι να πάρουν βαθύ χρυσαφί χρώµα. Λίγο προτού τις αποµακρύνουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το ψιλοκοµµένο δενδρολίβανο και µια γερή πρέζα αλάτι.

Ετοιμο σε 20 λεπτά


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
BHMAgourmet περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπιτικό hot dog 
Πίτσα µε µοτσαρέλα 
Σαλάτα με ρόδι και θυμαρίσιο μέλι 
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    θα τη δοκιμάσουμε | 27/05/2015 17:58
    Μπράβο Γιάννη για τη συνταγή σου :) Αν πάντως θελετε να ψωνισετε χοιρινή μπριζόλα εχει ο Βασιλόπουλος σε προσφορά μέχρι το Σάββατο, άριστης ποιότητας!
    Μένη
    απάντηση01