από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 
 

Παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο

Παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο
Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά
  • παντζάρια σε ίδιο μέγεθος, καθαρισμένα από τα κοτσάνια και πλυμένα
  • αλάτι, χοντρό
  • φύλλα αλουμινόχαρτου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε επιμελώς τα παντζάρια με απορροφητικό χαρτί, τα αλατίζουμε και τα τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.

Μπορούμε να τα ελέγξουμε τρυπώντας τα με ένα μυτερό μαχαίρι. Αν η λεπίδα εισχωρήσει εύκολα, είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη όπως είναι.

Κάθε φορά που θέλουμε να τα μαγειρέψουμε, απλώς τα βγάζουμε από την κατάψυξη, τα αφήνουμε για λίγες ώρες να ξεπαγώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα μαγειρεύουμε όπως μας αρέσει.

Μια ωραία ιδέα είναι ψιλοκομμένα παντζάρια, με ζεστό κατσικίσιο τυρί, φύλλα από σπανάκι, ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες από καλό παλαιωμένο ξίδι. Φυσικά, το καλό θαλασσινό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι τούς πάει πάντα!



BHMAgourmet περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.