H39χρονη Στόρµι Ντάνιελς, κατά κόσµον Στέφανι Κλίφορντ, εµφανίστηκε την περασµένη Κυριακή στην εκποµπή «60 Λεπτά» του CBS καθισµένη απέναντι από τον γνωστό παρουσιαστή Αντερσον Κούπερ φορώντας µαύρη φούστα και κατακόκκινο εφαρµοστό πουκάµισο. Η πολυδιαφηµισµένη συνέντευξή της ουσιαστικά δεν προσέθεσε κάτι που δεν γνωρίζαµε ήδη για τη σύντοµη, αµιγώς σεξουαλικού περιεχοµένου, σχέση της µε τον Ντόναλντ Τραµπ. Η βασική διαφορά είναι ότι για πρώτη φορά η γνωστή πορνοστάρ και σκηνοθέτρια ταινιών ενηλίκων –έχει µάλιστα δει το όνοµά της να φιγουράρει ανάµεσα στα αστέρια του Αdult Video News Hall of Fame –παραδέχθηκε ευθαρσώς τη σεξουαλική τους συνεύρεση (µία όλη κι όλη) τον Ιούλιο του 2006, στο περιθώριο τουρνουά γκολφ στη λίµνη Τάχο, ενώ η νέα σύζυγός του Μελάνια φρόντιζε τον νεογέννητο γιο τους, Μπάρον, στο σπίτι.
Και αυτό είναι το σημαντικό, καθώς η Ντάνιελς είχε προηγουμένως προχωρήσει σε διάψευση αυτής της σχέσης πολλάκις: το 2011, αλλά και δύο φορές μέσα στον περασμένο Ιανουάριο. Ηταν η εποχή που η εφημερίδα «Wall Street Journal» αποκάλυψε αυτή την ιστορία και κυρίως το γεγονός ότι ο προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου, Μάικλ Κόεν, πλήρωσε το 2016 την πορνοστάρ με το ποσό των 130.000 δολαρίων προκειμένου να υπογράψει συμφωνητικό εχεμύθειας που θα την εμπόδιζε να προβεί σε αποκαλύψεις.
Ετσι την προηγούμενη Κυριακή ακούσαμε τις λεπτομέρειες: ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή το 2006 (όταν αυτή ήταν 27 ετών και εκείνος 60) χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, ότι πριν από την πράξη εκείνη τού ζήτησε να κατεβάσει ελαφρά το παντελόνι του και αστειευόμενη τον χτύπησε στα οπίσθια χρησιμοποιώντας ένα περιοδικό με τον ίδιο στο εξώφυλλο –είχε βαρεθεί να τον ακούει να κομπάζει για τον εαυτό του -, ότι της είπε πως του θύμιζε την κόρη του Ιβάνκα και ότι εκείνη φυσικά δεν ένιωσε καμία έλξη για εκείνον. Την ίδια στιγμή βέβαια η Ντάνιελς ξεκαθάρισε ότι η συνεύρεσή τους ήταν συναινετική και ότι δεν παριστάνει το θύμα.
Παρ’ όλα αυτά στη συνέχεια της εκπομπής η πορνοστάρ με το κατακλυσμιαίο μπούστο, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως στριπτιζέζ και το 2010 σκέφθηκε ακόμα και να θέσει υποψηφιότητα για γερουσιαστής της Λουιζιάνα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αφηγήθηκε την ιστορία της παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως έναν άνθρωπο που εκβιάστηκε από το σύστημα Τραμπ. Συγκεκριμένα, περιγράφει ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ τής υποσχέθηκε μια θέση στην εκπομπή «Τhe Apprentice» που τότε παρουσίαζε. Εκτοτε είχαν τηλεφωνικές επαφές και συναντήθηκαν κάποιες φορές χωρίς να υπάρξει σεξουαλική συνεύρεση. Ο Τραμπ τελικά δεν εξασφάλισε στην Ντάνιελς την πολυπόθητη θέση και εκείνη το 2011 αποφάσισε να πουλήσει την ιστορία της σε αδελφό έντυπο του περιοδικού «Ιn Touch» έναντι 15.000 δολαρίων.Τελικά η συμφωνία ακυρώθηκε όταν οι δημοσιογράφοι ζήτησαν μια δήλωση από την πλευρά Τραμπ. Σύμφωνα με την ίδια, ο δικηγόρος του μεγαλομεσίτη-celebrity, Μάικλ Κόεν, απείλησε με μηνύσεις το περιοδικό, η συνέντευξη μπήκε στο συρτάρι και εκείνη έχασε τα χρήματα.
Ηυπόθεση απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον αργότερα. Γιατί, σύµφωνα µε τη γνωστή πορνοστάρ, λίγες εβδοµάδες µετά, και ενώ πάρκαρε το αυτοκίνητό της για να πάει στο γυµναστήριο, έχοντας µαζί της µάλιστα και τη µικρή της κόρη, ένας άνδρας την πλησίασε και της είπε: «Αφησε τον Τραµπ ήσυχο. Ξέχνα την ιστορία». Και συνέχισε κοιτώντας την κόρη της: «Τι όµορφο κοριτσάκι. Θα είναι κρίµα αν κάτι συµβεί στη µητέρα του». Μερικούς µήνες αργότερα, όταν κουτσοµπολίστικη ιστοσελίδα θέλησε να επαναφέρει την όλη ιστορία στο προσκήνιο, εκείνη διέψευσε τα πάντα.
Κάπως έτσι φτάνουµε στον Οκτώβριο του 2016, µε τον Ντόναλντ Τραµπ να διεκδικεί πλέον την προεδρία των ΗΠΑ. Οι δηµοσιογράφοι θυµούνται ξανά την πορνοστάρ, της τηλεφωνούν, αλλά ο δικηγόρος της τής ανακοινώνει ότι βρέθηκε η «καλύτερη προσφορά». Προερχόταν από τον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραµπ, τον γνώριµό της Μάικλ Κόεν. Της προσέφερε 130.000 δολάρια προκειµένου να υπογράψει ένα συµφωνητικό εχεµύθειας και εκείνη το δέχθηκε, σε µια προσπάθεια, όπως ισχυρίζεται, να προστατέψει και την κόρη της από την αρνητική δηµοσιότητα.
Δεκαπέντε µήνες αργότερα όµως, τον περασµένο Ιανουάριο δηλαδή, η «Wall Street Journal» έφερε στο φως της δηµοσιότητας την ιστορία της. Η Ντάνιελς σήµερα υποστηρίζει ότι δεν έχει καµία ανάµειξη. Προς επίρρωση αυτού, προβάλλει και το γεγονός ότι µε δηµόσια δήλωσή της εκείνες τις ηµέρες διέψευσε τη σχέση της µε τον Τραµπ, µια διάψευση που ήρθε όταν και ο πρώην δικηγόρος της την πίεσε λέγοντάς της: «Μπορούν να σου κάνουν τη ζωή κόλαση µε πολλούς τρόπους».
Φυσικά ο Ντόναλντ Τραµπ αρνήθηκε τα πάντα. Και ενώ το θέµα έµοιαζε να εκτονώνεται, ο δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, αναγκάστηκε µε δήλωση που απέστειλε στην εφηµερίδα «Τhe New York Times» να παραδεχθεί πως πλήρωσε την Ντάνιελς, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, τονίζοντας όµως ότι επρόκειτο για προσωπικά του χρήµατα και διευκρινίζοντας πως η πληρωµή δεν είχε σχέση µε οποιαδήποτε δραστηριότητα, επαγγελµατική ή πολιτική, του Ντόναλντ Τραµπ.
Η Στόρµι Ντάνιελς έχει πλέον βγει στην αντεπίθεση. Οι νέοι δικηγόροι της ισχυρίζονται ότι έτσι κι αλλιώς το σύµφωνο εµπιστευτικότητας που υπέγραψε δεν ισχύει, καθώς δεν φέρει την υπογραφή του Ντόναλντ Τραµπ. Η ίδια δεν παρέλειψε να αφήσει υπονοούµενα ότι ενδεχοµένως κρατά και άλλους άσους στο µανίκι της, όπως µηνύµατα, φωτογραφίες και βίντεο. Tην ίδια στιγµή ο συνήθως λαλίστατος στο Τwitter Ντόναλντ φαίνεται υπερβολικά ήσυχος. Ισως γιατί νοµικοί κύκλοι εκτιµούν ότι η πληρωµή της Ντάνιελς παραβιάζει τις χρηστές προεκλογικές πρακτικές και τους νόµους που διέπουν τη χρηµατοδότηση των εκστρατειών. Ισως γιατί πρώτη φορά µια γυναίκα ισχυρίζεται ότι δέχθηκε απειλές από το περιβάλλον του ανθρώπου που κάθεται σήµερα στο Οβάλ Γραφείο. Ισως γιατί φοβάται µήπως η Στόρµι Ντάνιελς αποδειχθεί η δική του Μόνικα Λεβίνσκι. Η τέλεια καταιγίδα.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 1 Απριλίου 2018.