Το πρωτόγνωρο, ιδιαίτερα ανησυχητικό και διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο των ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων που καταγράφονται στη χώρα μας, φιλοδοξεί να αναχαιτίσει η καμπάνια «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», και προσπαθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.

Στοχεύει επίσης στη στήριξη και ενημέρωση της νέας γενιάς, αλλά και στην ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινής γνώμης, των γονέων, των δασκάλων, των εκπαιδευτικών και γενικότερα όλων μας, γύρω από θέματα ρητορικής μίσους, ομοφοβίας / τρανσφοβίας, κοινωνικού αποκλεισμού, ενδοσχολικού εκφοβισμού λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου, αλλά και της διακριτικής αποσιώπησης αυτών.

Η ενημερωτική αυτή εκστρατεία αποτελεί μία προσπάθεια καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, και παράλληλα, αύξησης της ορατότητας του βαθμού αποδοχής των ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολιτών μας από το σύνολο της κοινωνίας.

Η καμπάνια «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» έχει την ηθική στήριξη της περιφέρειας Αττικής και έχει παρουσιαστεί ως καλή πρακτική στο διεθνές υπουργικό συνέδριο για την εκπαίδευση της UNESCO στο Παρίσι.Φορέας υλοποίησης κατά το 1ο εξάμηνο της εκπόνησής της διετέλεσε η ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος).

Συνεργαζόμενες οργανώσεις είναι η Θετική Φωνή (οργάνωση που για το 2016 τιμήθηκε και διακρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), το Athens Pride & το Thessaloniki Pride.

Τη χρηματοδότηση και υποστήριξη του έργου ανέλαβε αρχικά εξ ολοκλήρου η κοινωφελής οργάνωση αλληλεγγύη-SolidarityNow, στο πλαίσιο του «Προγράμματος καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση», το οποίο αποτελεί συνέχιση και εξέλιξη του προγράμματος «Ζούμε όπως κι εσύ», που σχεδιάστηκε το 2010 και υλοποιήθηκε την περίοδο 2012-2013 από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το έτερο έργο του προγράμματος είναι η τηλεφωνική γραμμή στήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, των οικογενειών τους και εκπαιδευτικών, 11528.

Η Καμπάνια «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» έχει την αλληλεγγύη και την στήριξη των οργανώσεων: Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Queertrans, Πολύχρωμο Σχολείο, ΛΟΑΤ-ΑμεΑ, ThessΔΙΚΤΥΟ, Thessaloniki Rainbow Youth, Proud Seniors Greece, It Gets Better Greece, ΑΜΚΕ Κλίμακα και Generation 2.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=bzJLJspYmsk

https://www.youtube.com/watch?v=67uQOhEIRMM