Seat Ateca
Το πρώτο SUV στην ιστορία της Seat είναι ταυτόχρονα και το μοναδικό στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων οχημάτων ελεύθερου χρόνου που εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 999 κ.εκ. Οι 115 ίπποι και τα 200 Nm ροπής καταλήγουν στους μπροστινούς τροχούς με τη συμβολή ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, δίνοντας την ευκαιρία στο Ateca να υποστηρίξει τον δυναμικό προσανατολισμό του. Αντιστοίχως, η απόσταση των 17,7 εκατοστών από το έδαφος του χαρίζει τη δυνατότητα να κινείται μακριά από την άσφαλτο, ενώ η τιμή των 19.950 ευρώ τού δίνει τον τίτλο του προσιτού.

Μercedes-Benz «Drive Now, Pay Later»
Ενα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο εκτός των άλλων προσφέρει τρίμηνη περίοδο χάριτος και δωρεάν ασφάλιση για το ίδιο χρονικό διάστημα, συνοδεύει πλέον την γκάμα των μικρομεσαίων προτάσεων της Mercedes-Benz (A-Class, B-Class, CLA-Class και GLA-Class). Το «Drive Now, Pay Later» επιτρέπει την προκαταβολή του 30% της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου και την αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε έως και 84 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με το ετήσιο επιτόκιο να ανέρχεται σε 8,5%.

Renault Clio
Ανανεωμένη επιστρέφει η δημοφιλέστερη στη χώρα μας πρόταση της Renault. Tα Clio και Clio Sport Tourer συνεχίζουν την εμπορική πορεία τους με αναβαθμισμένα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά χαρακτηριστικά αλλά και με ένα ιδιαίτερα ευέλικτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το τελευταίο προβλέπει μηδενική προκαταβολή και αποπληρωμή σε έως και 84 δόσεις –από 88 ευρώ/μήνα, ενώ συνοδεύεται από προνομιακό επιτόκιο 6,5%. Ο κινητήρας diesel των 1,5 λίτρων εξακολουθεί να αποτελεί την καρδιά της γκάμας του «μικρού» Renault, αποδίδοντας σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος 75, 90 και 115 ίππους, ενώ ως εναλλακτική προσφέρεται ο επίσης υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων και απόδοσης 120 ίππων.

Οpel Corsa
Mια σειρά από μοναδικά προνόμια ενισχύουν την παρουσία του Opel Corsa στην ελληνική αγορά. Για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του αυτοκινήτου το μεταλλικό χρώμα αμαξώματος διατίθεται χωρίς επιπλέον χρέωση, ωστόσο, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει εκείνη που εφοδιάζεται με το ατμοσφαιρικό σύνολο των 1,4 λίτρων και προσφέρει στην εξοπλιστική έκδοση Innovation στοιχεία όπως ο ηλεκτρονικός κλιματισμός, η κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Pilot στην τιμή των 12.800 ευρώ.

Škoda Fabia
Στην τρίτη και χωρίς αμφιβολία καλύτερη γενιά της, η Fabia αμφισβητεί με τις προδιαγραφές της τον τίτλο του αυτοκινήτου πόλης. Ο ελκυστικός σχεδιασμός του αμαξώματος είναι ένα από τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει, οι προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας συνυπογράφουν τη φιλοξενία που μπορεί να προσφέρει ο πενταθέσιος θάλαμος επιβατών και τα σύγχρονα κινητήρια σύνολα την επάρκεια που το δημοφιλές supermini επιδεικνύει εντός και εκτός των αστικών τειχών. Ξεχωριστή θέση στην γκάμα του αυτοκινήτου έχει ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 999 κ.εκ. στην έκδοση των 75 ίππων, διαμορφώνοντας την προσιτή εκδοχή του (10.800 ευρώ).

Nissan Pulsar
Ακολουθώντας τη συνταγή «Qashqai», το Pulsar προσφέρει όσα μπορεί κανείς να ζητήσει από ένα μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback. O σύγχρονος σχεδιασμός συνυπάρχει αρμονικά με την ευρυχωρία του πενταθέσιου θαλάμου επιβατών αλλά και με τις προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας. Η αποδοτικότητα των κινητήριων συνόλων συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τις προδιαγραφές του Pulsar, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,2 λίτρων να εφοδιάζει τη μοναδική βενζινοκίνητη έκδοση του αυτοκινήτου και τον πετρελαιοκινητήρα των 1,5 λίτρων την πλέον ανταγωνιστική. Το μικρομεσαίο Nissan προσφέρεται με δωρεάν service και οδική βοήθεια για πέντε χρόνια.

VW Golf
Η δημοφιλέστερη πρόταση της ευρωπαϊκής αγοράς στην καλύτερη στιγμή της. Το VW Golf στην έκδοση ALLSTAR διακρίνεται για την πληρότητα του εξοπλισμού του, καλύπτοντας κάθε απαίτηση σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Στοιχεία όπως ο διζωνικός κλιματισμός, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής 6,5 ιντσών και το Driving Profile Selection ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, στον οποίο έρχονται να προστεθούν χωρίς επιπλέον χρέωση το μεταλλικό χρώμα, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Pilot, το επενδεδυμένο με δέρμα πολυλειτουργικό τιμόνι και οι αισθητήρες βροχής και φωτός. Η έκδοση ALLSTAR διατίθεται με τους TSI κινητήρες βενζίνης 1,4 λίτρων και πετρελαίου 1,6 λίτρων, ξεκινώντας από τα 20.950 ευρώ.

Honda HR-V

Με όφελος που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3.500 ευρώ διατίθεται στην ελληνική αγορά το HR-V. Οι εκδόσεις που εφοδιάζονται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 1,5 λίτρων έχουν αφετηρία τα 22.575 ευρώ, ενώ εκείνες που φιλοξενούν τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές τους ξεκινούν από τα 26.500 ευρώ. Συνδυαστικά, η Honda προσφέρει το πρόγραμμα «Ολα είναι δυνατά», το οποίο παρέχει στους υποψήφιους αγοραστές όλων των μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας πέντε χρόνια δωρεάν service και οδική βοήθεια, εγγύηση πέντε ετών ή 150.000 χιλιομέτρων, καθώς και προνομιακούς όρους χρηματοδότησης.

Peugeot 2008

Με τις αναλογίες και την πρακτικότητα που μπορεί να προσφέρει ένα station wagon αμάξωμα, αλλά και την απαραίτητη απόσταση από το έδαφος που δικαιολογεί τον τίτλο του crossover, το Peugeοt 2008 φιγουράρει στην κορυφή της κατηγορίας του. Από τη στιγμή, μάλιστα, που μιλάμε για την ατμοσφαιρική έκδοση βενζίνης, χωρητικότητας 1,2 λίτρων και απόδοσης 82 ίππων, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δημοφιλούς Peugeot έρχεται να προστεθεί η ιδιαίτερα προσιτή τιμή των 14.850 ευρώ. Στα παραπάνω προσθέστε το ευφυές σχεδιαστικό concept του εσωτερικού που οι Γάλλοι ονομάζουν i-Cockpit και προσφάτως αναβάθμισαν με αφορμή τη συνολική ανανέωση του αυτοκινήτου…

Volvo Now
Σημαντικά μειωμένες τιμές, αναβαθμισμένο εξοπλισμό καθώς και τριετή επέκταση εργοστασιακής εγγύησης σε προνομιακή τιμή προσφέρει το πρόγραμμα Volvo Now το οποίο συνοδεύει την πλειονότητα των μοντέλων της σουηδικής φίρμας για ταξινομήσεις έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016. Το όφελος που προκύπτει ξεπερνά ακόμη και το 20% σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν στο πρόσφατο παρελθόν με το καθεστώς απόσυρσης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Volvo V40 Cross Country Τ3 1.5 Αuto στην εξοπλιστική έκδοση Livstyl, το οποίο διατίθεται στην τιμή των 25.550 ευρώ αντί των 30.500 ευρώ που κόστιζε τον περασμένο Mάιο.

Citroën C4 Cactus

Ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για τον αντισυμβατικό σχεδιασμό του αλλά και για τον αυθεντικά προσιτό χαρακτήρα του, τον οποίο μάλιστα δεν θέλησε να θυσιάσει για χάρη ενός πιο αστραφτερού προφίλ. Στην ατμοσφαιρική έκδοση των 1,2 λίτρων αποδίδει 82 ίππους, ισχύ αρκετή για τα περίπου 965 κιλά του συνολικού βάρους του. Το C4 Cactus 1.2 PureTech διατίθεται στην ελληνική αγορά έναντι 13.988 ευρώ και ακολουθείται από ένα προνομιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που επιτρέπει την αποπληρωμή του 50% της αξίας του αυτοκινήτου σε 84 μηνιαίες δόσεις.

Range Rover Evoque

Διαθέτει το σωστό μέγεθος και, για εκείνους που αναζητούν ένα ξεκάθαρα premium SUV με εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες, τη σωστή τιμή. Το Range Rover Evoque, εξοπλισμένο με τον δίλιτρο κινητήρα diesel απόδοσης 150 ίππων, αποτελεί με διαφορά την πιο προσιτή τετρακίνητη επιλογή στην γκάμα της βρετανικής φίρμας, συνδυάζοντας αρμονικά τον δυναμικό-ασφάλτινο προσανατολισμό με τις δεξιότητες ενός αυθεντικού offroader. Πέρα από την αυξημένη απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος, το Evoque των 48.100 ευρώ εφοδιάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, τα χαρακτηριστικά του οποίου μπορεί κανείς να παραμετροποιήσει μέσω του Terrain Response και των πέντε προγραμμάτων λειτουργίας.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ