Τρία χρόνια μετά τη διεθνή επιτυχία του «Skyfall», το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ είδε να της ανοίγουν οι πόρτες παντού. Η γαλλίδα ηθοποιός Μπερενίς Μαρλό κρατά τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της σε αμερικανική ταινία, την αισθηματική κομεντί «Σχέση 5 με 7». Η Μαρλό υποδύεται την Αριέλ, μια γαλλίδα παντρεμένη με διπλωμάτη, μητέρα δύο παιδιών, η οποία συνάπτει σχέση με έναν μικρότερό της Αμερικανό (Αντον Γιέλτσιν), επίσης παντρεμένο, ο οποίος διχάζεται ανάμεσα στη φυσική έλξη που του προκαλεί η όμορφη γυναίκα και την προσήλωσή του στις κοινωνικές νόρμες. Ο μόνος όρος, φυσικά, είναι ότι η σχέση τους δεν μπορεί παρά να διαρκεί μόλις ένα δίωρο κάθε μέρα, από τις 5 ως τις 7. Και ο Θεός βοηθός…
Γεννημένη στις 19 Μαΐου 1979 στο Παρίσι, η Μπερενίς Μαρλό είναι παιδί Γαλλίδας και Κινέζου/Καμποτζιανού (το μεσαίο όνομά της είναι Λιμ). Ξεκίνησε από τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες αλλά την απορρόφησε «ο έρωτας για το σινεμά», παρότι δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο της (πέρασε πρώτα από το μόντελινγκ για να πληρώνει το νοίκι). Σήμερα νιώθει πολύ τυχερή που μπορεί και δουλεύει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, αφού μέχρι το «Skyfall» δεν μπορούσε να κάνει τίποτε στην πατρίδα της…

Πώς θα ορίζατε τη διαφορά που κάνει η «Σχέση 5 με 7» δίπλα σε άλλες ρομαντικές κωμωδίες; «Νιώθω ότι η «Σχέση 5 με 7″ λαμβάνει χώρα σε μια άλλη εποχή… Νομίζω ότι η υπερβατική ποιότητα αυτής της ταινίας είναι που την κάνει τόσο διαφορετική. Επίσης, η φόρμουλά της. Το σενάριο είναι πολύ διαφορετικό συγκριτικά με την πλειονότητα των ρομαντικών κωμωδιών που συνηθίζουμε να βλέπουμε».
Παρακολουθείτε παλιές ρομαντικές κωμωδίες; Ποια είναι εκείνη που σας εντυπωσίασε τον τελευταίο καιρό; «Δεν είναι και τόσο παλιά ταινία αλλά το «Ολα τα λεφτά» («Fun with Dick and Jane») με τον Τζιμ Κάρεϊ ήταν απίστευτη. Εξαιρετικές ερμηνείες από τον Τζιμ και την Τία Λεόνι. Αν και δεν είναι στ’ αλήθεια μια ρομαντική κωμωδία. Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο μια εξωφρενική ιστορία για ένα ζευγάρι που έχει κάποια θεματάκια στη ζωή του…».

Εσείς έχετε θεματάκια στη ζωή σας;
«Ποιος δεν έχει;».
Ως ηθοποιός σε τι εστιάσατε κυρίως όταν υποδυόσασταν την Αριέλ στη «Σχέση 5 με 7»; Ποιο στοιχείο επάνω της σας προκάλεσε πραγματικά το ενδιαφέρον; «Ηθελα να φτιάξω μια Αριέλ ζωντανή, θερμή και γνήσια στα συναισθήματά της. Αυτό που με εντυπωσίασε σε εκείνη ήταν ένας βαθύς ανθρωπισμός που τη διέκρινε».
Πόσο άλλαξε η καριέρα σας μετά το «Skyfall»; «Το «Skyfall» μου έδωσε την ευκαιρία να βρω εκπροσώπηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα, αφού ως τότε δεν μπορούσα να βρω εκπροσώπηση στη Γαλλία».
Σας εκνευρίζει το γεγονός της «αναπόφευκτης» ερώτησης για το «Skyfall»; «Οχι. Aγάπησα την εμπειρία μου στο «Skyfall», τους ανθρώπους στην ταινία αλλά και την ίδια την ταινία. Απλώς επιδιώκω πια ο κόσμος να ανακαλύψει τις άλλες ταινίες που γύρισα, όπου υποδύομαι ριζικά διαφορετικές ηρωίδες από τη Σεβερίν του «Skyfall»».

Γιατί αποφασίσατε να εγκαταλείψετε μια καριέρα στη μουσική για να ακολουθήσετε καριέρα ηθοποιού; «Ξεκίνησα με τη μουσική και τη ζωγραφική γιατί ήταν οι πρώτοι μου έρωτες. Ο έρωτας για την ηθοποιία ήρθε αργότερα. Από την άλλη πλευρά, όλα σχετίζονται με την τέχνη. Στην πραγματικότητα, δεν διαχωρίζω τη μία τέχνη από την άλλη».
Βοήθησε καθόλου τη δουλειά σας ως ηθοποιού το γεγονός ότι υπήρξατε μοντέλο; «Οχι, το μόντελινγκ και η ηθοποιία δεν έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους. Το ένα σχετίζεται με το ποζάρισμα, το άλλο με την αφήγηση μιας ιστορίας, ή με ένα μήνυμα που αξίζει τον κόπο. Επαιξα σε πολλά διαφημιστικά που με βοήθησαν να πληρώνω το νοίκι. Και αυτό ήταν».
Σας έχουν μπερδέψει ποτέ με την Μπερενίς Μπεζό; «Οχι, δεν με έχουν μπερδέψει ποτέ κατά λάθος με την Μπερενίς Μπεζό αλλά και οι δυο μας μοιραζόμαστε ένα πανέμορφο, ουσιαστικό όνομα με ελληνικές ρίζες. Σημαίνει κομιστής του θριάμβου».
info:

Η ταινία «Σχέση 5 με 7» θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 2 Ιουλίου σε διανομή Tanweer.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ