Στο BHmagazino Deco αυτή την Κυριακή 7 Απριλίου 2013:

Tα 7 αμαρτήματα της Αθήνας

Το πρώτο βήμα για τη λύση ενός προβλήματος είναι η συνειδητοποίησή του. Το ΒΗmagazino αναζήτησε επτά ειδικούς επί του δημόσιου χώρου και τους ζήτησε να εντοπίσουν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της Αθήνας. Και ασφαλώς, τη λύση τους.

Η αισιόδοξη Αθήνα του 2015

Πώς θα είναι η Αθήνα σε λίγα χρόνια; Ο Μάρτιν Κνάιτ, αρχιτέκτονας του ολλανδικού γραφείου OKRA, το οποίο κέρδισε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Rethink Athens, εξηγεί στο ΒΗmagazino γιατί νιώθει αισιόδοξος.

Συνέντευξη: Τόγιο Ιτο

Ο διακεκριμένος ιάπωνας αρχιτέκτονας και εφετινός αποδέκτης του βραβείου Pritzker, το οποίο ισοδυναμεί με το Νομπέλ, μιλάει για τον παράξενο κόσμο του και το πώς μπορεί ο υποβρύχιος κόσμος να μπλεχτεί με την αρχιτεκτονική των μητροπόλεων.

Το διαχρονικό έργο του Νικόλαου Βαλσαμάκη

Το έργο και οι σκέψεις ενός από τους σημαντικότερους έλληνες αρχιτέκτονες, ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα περισσότερο επίκαιρος από ποτέ.

Προσωπικό σκηνικό

Ο σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης ανοίγει στο ΒΗmagazino το σπίτι του, ένα κτίριο των αρχών του 19ου αιώνα κάτω από την Ακρόπολη, και μιλάει για την αισθητική, την καθημερινότητα και την ουσία της μετακόμισης.

Οι νικητές του Μουσείου

Μια ομάδα έξι ελλήνων αρχιτεκτόνων μιλούν για τη μετατροπή ενός παραμελημένου κτιρίου του Μεσοπολέμου σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Το σπίτι του Βερσάτσε

Μια επίσκεψη στο Μαϊάμι, στην έπαυλη όπου δολοφονήθηκε το 1997 ο σχεδιαστής Τζιάνι Βερσάτσε, η οποία έχει πλέον μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων.