Μια αμερικανίδα δημιουργός μαριονετών και εικαστικός συνεργάζεται με μια ομάδα μεταφραστών,επιμελητών, ανθρώπων του πολιτισμού καιτης πολιτικής δράσης και έναν καραγκιοζοπαίχτη,θέτοντας το ερώτημα: τι θα έκανε σήμερα ο Καραγκιόζης;

Ετσι, το metamatic:taf παρουσιάζει την τριμερή έκθεση The Karagiozis project, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 16/11 (ο εκθεσιακό χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 12/11 για να μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία προετοιμασίας) και

Καλεί τους πάντες να επανεξετάσουν μέσα από το χιούμορ του Καραγκιόζη, τη σοφία του και την εξυπνάδα του, το πώς καταλήγουν σε αποφάσεις μέσα σε πλαίσιο δημοκρατίας.

Το πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες πέρα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης; Ενας απλός άνθρωπος, ο Καραγκιόζης, θα δοκιμάσει κάποιες λύσεις. Η έκθεση οδηγεί τον Καραγκιόζη απότη σχολική τάξη στον εκθεσιακό χώρο δημιουργώντας μια πραγματικότητα με έναν χιουμοριστικό μεσαλαβητή. Τον Καραγκιόζη.

Συμμετέχουν: Janaki Ranpura, Τάσος Κώνστας, Peter Maravelis, Paul Hertneky, Ερατώ Τζαβάρα, Debra Papadinoff, Esther Morales.

Στη συζήτηση των εγκαινίων θα μετέχει ο σκηνoθέτης και παρουσιαστής του Παρασκηνίου, Λευτέρης Ξανθόπουλος.

Διάρκεια project: 12-21/11/2015

Συζήτηση-εγκαίνια: 16/11/2015 20:00

Performance: 20&21/11/2015 19:00

Πληροφορίες:www.theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/3303/TheKaragiozis project