Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και το BHmagazino δίνουν την ευκαιρία σε δέκα
τυχερούς να κερδίσουν τον πρωτότυπο οδηγό ζωής «Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας», παίρνοντας μέρος
στο διαγωνισμό μέχρι και τις 20 Ιουνίου μέσα από τη σελίδα του BHmagazino στο Facebook.

Ο Ερίκ Βαρτζμπέντ, ψυχοθεραπευτής της ψυχαναλυτικής σχολής, χρησιμοποιεί αποσπάσματα συνεντεύξεων του πιο διάσημου νεοϋορκέζου σκηνοθέτη ή διαλόγους των ταινιών του, μετατρέποντάς τα σε μαθήματα του (ευ) ζην. Το βιβλίο του είναι στην ουσία ένας οδηγός διανθισμένος με γουντιαλενικούς αφορισμούς που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του διάσημου δημιουργού.

Ακολουθήστε λοιπόν τα διδάγματα του Γούντι Άλεν για να μάθετε πώς να καταστρέψετε την ερωτική σας ζωή, να μη γίνετε αυτό που είστε, να μιλάτε ώστε μη σας καταλαβαίνουν, αλλά και πολλά άλλα.

«Με τις ταινίες του Γούντι Άλεν γελάμε και σκεφτόμαστε, ξεκαρδιζόμαστε και στοχαζόμαστε. Μακριά από το είδος της απλής ψυχαγωγίας, μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας επειδή ακριβώς αντλούν σοφία από τη δική μας χαοτική κατάσταση. Και γνώση, όπως θα έλεγε ο Σαρτρ, σημαίνει αλλαγή. Εκτός από την απόλαυση της όρασης και την ένταση του συναισθήματος, οι ταινίες του Άλεν κεντρίζουν και ακονίζουν τη σκέψη. Ευχαρίστως τους προσδίδω τις αρετές που ο δημιουργός τους αποδίδει στα μεγάλα μυθιστορήματα: «Μια πλήρης τροφή, με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία».Απόσπασμα από το βιβλίο

* «Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας» του Ερίκ Βαρτζμπέντ. Μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη

Οι νικητές είναι

Ileana Driva
Μάνος Ψαρρός
Despina Chariskou
Νικολέττα Κουτσιουμάρη
Athina Zoupanti
Βασιλική Αργυροπούλου
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Έλλη Πετσανίδου

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΑΝΤΗ
Sophie Sotiraki

*Οι 10 νικητές θα ενημερωθούν για το πώς μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους με e-mail