Την Τετάρτη 04 Ιανουαρίου 2017 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μίλησε στην εκπομπή των Άρη Ραβανού και Αργύρη Παπαστάθη για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και για το σενάριο πρόωρων εκλογών. {{{ audio1 }}}

Για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης:

«H αξιολόγηση θα κλείσει και πρέπει να κλείσει γιατί εμείς τη δύσκολη συμφωνία που είχαμε υπογράψει την υλοποιούμε και την τηρούμε, άρα οφείλουν την συμφωνία αυτή να την τηρήσουν και οι θεσμοί. Δεν δικαιούνται να κάνουν δεύτερη προσπάθεια που απέτυχε στην πρώτη αξιολόγηση ώστε να στρέψουν τη συμφωνία σε άλλη κατεύθυνση. Πρέπει να τελειώσουμε στο τέλος Ιανουαρίου για να υπάρχει βιώσιμη στρατηγική για την ελληνική οικονομία και με το θέμα της 13ης σύνταξης που αμφισβητήθηκε εντόνως. Θα το πληρώσει αυτό η ΝΔ απέναντι στους έλληνες πολίτες, η οποία στήριζε μέχρι τελευταίας στιγμής αυτά που έλεγε ο Σόιμπλε. Βλέπετε την αναστροφή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική οικονομία, θα το έλεγα και σταθεροποίηση. Είναι αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι άλλοι με μια συμφωνία που βρισκόταν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Όχι ότι αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετικά καλή, είναι μια δύσκολη συμφωνία, εδώ όμως συζητάμε για μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ που έλεγε «ναι» σε όλα».

Για το σενάριο πρόωρων εκλογών:

«Εκλογές όχι μόνο αποκλείονται, είναι και καταστροφικές για την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουμε εμείς τη χώρα σε εκλογές».