Για την κυβέρνηση και την απόφαση αλλαγής του νόμου περί ιθαγένειας{{{ moto }}}

Η κυβέρνηση θα κριθεί κυρίως από εδώ κι εμπρός. Ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύ κρίσιμος και την απορρόφησε στο σύνολό της με τα θέματα της οικονομίας.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το θέμα της ιθαγένειας είναι πάρα πολύ κακό σήμα. Με την νέα πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού να φέρει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο είμαι επιφυλακτικός και ανησυχώ. Θέλω να δω τι θα λέει. Όμως, δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ.

Για τις εσωκομματικές διαφωνίες στη ΔΗΜΑΡ

Με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό η χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Διευκρινίζοντας την άποψή μου, δεν έχω διαγράψει ποτέ κανέναν στη ζωή μου, αλλά δεν είναι οι διαγραφές αυτό το οποίο με ενδιαφέρει. Στο θέμα, όμως, της πολιτικής ηθικής που υπάρχει, είναι άλλο να πεις τη γνώμη σου, αφού κι εγώ διαφωνώ με θέματα, όμως όταν το κόμμα δίνει μια μάχη προτιμώ να σιωπήσω. Όταν έχεις διαφορά στρατηγικής και οι απόψεις σου προσεγγίζουν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και το κάνεις συστηματικά σε κρίσιμες ψηφοφορίες, εσύ ο ίδιος πρέπει να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου και τη σχέση σου με αυτό το κόμμα.

Έχω αλλάξει κόμματα για να μην αλλάξω απόψεις. Αντιθέτως, ξέρω ανθρώπους που αλλάξανε τις απόψεις τους για να μείνουνε στο ίδιο κόμμα. Ο καθένας να κρέμεται από το ποδαράκι του. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τον ανασχηματισμό

Ο κ. Μανιτάκης και ο κ. Ρουπακιώτης έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και αυτή θα φανεί το επόμενο διάστημα. Εκπροσωπούν επάξια την ΔΗΜΑΡ. Θα ήταν λάθος η μεγαλύτερη εμπλοκή να θεωρηθεί η αντικατάσταση των δύο υπουργών με κάποια πολιτικά στελέχη. Αν είναι να μπουν κάποια πολιτικά στελέχη, ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ είναι ευπρόσδεκτο, αλλά η εμπλοκή (στην κυβέρνηση) είναι εφικτή και με άλλλους τρόπους