Για τις ελλείψεις σε μέσα που παρουσιάζει το Πυροσβεστικό Σώμα{{{ moto }}}

Είναι ένα καλοκαίρι έντονο, θερμό όπως όλα τα τελευταία λόγω των κλιματικών αλλαγών και ουδείς ίδρωσε το αυτί του. Η πυροσβεστική ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. Να βρεθούμε οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα με φοβερές ελλείψεις στην καθημερινότητα μας. Από ελαστικά, λάστιχα στα αυτοκίνητα, τα οποία αναγκαστήκαμε νε βγούμε στη ζητιανιά για να τα αντικαταστήσουμε που είναι φθαρμένα μέχρι και τις ελλείψεις στα καύσιμα.

Το ζήτημα στις προμήθειες των καυσίμων λόγω των μεγάλων περικοπών που δέχθηκε το πυροσβεστικό σώμα – 45% τα δυο τελευταία χρόνια μειώθηκαν οι πιστώσεις μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα και εκεί. Έχω την εντύπωση βέβαια ότι δεν θα αφήσουν πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα να μην πετάξουν και να μην προχωρήσουν λόγω έλλειψης καυσίμων. Προσωπικά δεν έχω κάποια καταγγελία ότι δεν υπάρχει καύσιμο να μπει στο πυροσβεστικό όχημα ή στο πυροσβεστικό αεροσκάφος, διότι πολλές φορές αυτά τακτοποιούνται λογιστικά, με την έννοια ότι χρωστάς. Δεν ξέρω πόσο μπορείς να χρωστάς. Προμηθευόμαστε συνήθως καύσιμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν πληρώνεις προφανώς στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές λογικά θα πρέπει να τακτοποιήσουν τα χρέη τους και όλη αυτή η ιστορία θα οδηγήσει κάποια στιγμή μοιραία, αν δεν βρεθεί λύση, να μην έχεις κάποια στιγμή να βάλεις καύσιμα ούτε στο αυτοκίνητο σου, ούτε στα εναέρια.

Εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα, όπως λάστιχα στα αυτοκίνητα. Εδώ και 6 χρόνια δεν έχει αγοραστεί ένα λάστιχο στο πυροσβεστικό σώμα για τα αυτοκίνητα του, με αποτέλεσμα οι διοικητές σε όλη την Ελλάδα να κρούσουν την ευαισθησία των συμπολιτών μας ώστε να μας κάνουν δώρο λάστιχα. Λάστιχα για τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα το 2012! {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το αν υπήρξαν ελλείψεις όσον αφορά στην προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου

Από την άλλη μεριά, τα εγκληματικά λάθη που έγιναν φέτος είναι οι πιστώσεις στην πρόληψη. Μέχρι και πριν ένα μήνα περίπου δεν είχε δοθεί ένα ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση για να ετοιμάσει τις απολύτως απαραίτητες, αναγκαίες πρόληψης στα δάση ώστε όταν θα υπάρξει φωτιά να μην έχει να «φάει». Να έχεις καθαρίσει με λίγα λόγια τους δασικούς δρόμους και να έχεις κάνει τις απολύτως απαραίτητες εργασίες στο δάσος ώστε να μην είναι ένα φρύγανο όλο το δάσος, όταν θα έρθει η πυρκαγιά.