Την Κυριακή 8 Μαρτίου ο Λάκης Χαλκιάς και ο Δώρος Δημοσθένους καλεσμένοι του Νίκου Θρασυβούλου. Συντονιστείτε (13:00-14:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη μουσική παράσταση «Ο Μίκης στην Ικαρία 1947-1948» στο Βοτανικός Live Stage.

Ο Λάκης Χαλκιάς (γεν.Ιωάννινα, 1943) είναι Έλληνας συνθέτης, μουσικός και ερμηνευτής παραδοσιακών τραγουδιών. Γιος του κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά και της Μαρίκας Χαλκιά, προέρχεται από γνωστότατη οικογένεια του χώρου. Ο ίδιος παίζει πέντε μουσικά όργανα (κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο, τζουρά και ούτι), ενώ ασχολείται με το τραγούδι από την ηλικία των επτά ετών.

Ο Λάκης Χαλκιάς έχει συνεργασθεί κατά καιρούς με τα σπουδαιότερα ονόματα της μουσικής μας σκηνής, όπως τους τραγουδιστές Σωτηρία Μπέλλου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιο Καζαντζίδη, Λουκιανό Κηλαηδόνη κ.α. και τους δημιουργούς Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκο Βαμβακάρη, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Χρήστο Νικολόπουλο κ.α.

Κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του, αποτέλεσε, η παρουσίαση του έργου του «2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική, από τον Ομηρο μέχρι σήμερα«, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο, στις 28 Μαΐου του 2002.

Ο Δώρος Δημοσθένους γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε θεωρητικά και είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στη Μονωδία με καθηγήτρια τη Λέλλα Στάμος. Απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Βύρωνα Κολάση και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης.

Ξεκίνησε ως σολίστ στο φωνητικό σύνολο «Διάσταση» Λεμεσό, Κύπρου. Το 1994 τραγούδησε στην παράσταση του Μιχάλη Κακογιάννη Κύπρος-20 Χρόνια Μετά, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού. Το 1995 ερμήνευσε Τα τραγούδια της Αμαρτίας του Μάνου Χατζιδάκι στην παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου Ενός Λεπτού Σιγή.Επίσης τραγούδησε στη Λυρική Σκηνή Αθηνών, στην όπερα Διδώ και Αινείας του Percell.

Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε τραγούδια των Beatles και μπαλάντες. Εμφανίστηκε στα μεγάλα θέατρα του Λονδίνου, Her Majesty’s και Theatre Drury Lane πλάι στη Νάνα Μούσχουρη και στο θέατρο του Κρεμλίνο.

Έχει τραγουδήσει σε συναυλίες των Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Λάγιου, Χρήστου Λεοντή, Μιχάλη Γρηγορίου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Χρήστου Πίττα, Νίκου Πλάτανου, Ευαγόρα Καραγεώργη, κ.ά.

Στη δισκογραφία συμμετέχει στο Ίνατι του Δημήτρη Λάγιου, Των Αθανάτων και η Καρδία μου Πεθυμώντα του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Τα μυστικά του Κήπου και Κηποθέατρο του Νίκου Κυπουργού,«Ο Τεμπέλης Δράκος» του Γιώργου Χατζηπιερή, “Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά» του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Ερμηνεύει, μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Τάση Χρηστογιαννόπουλο το έργο «ΑΜΟΡΓΌΣ» του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο 2005.

Bοτανικός Live Stage

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ 1947-1948

ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

συναντά τους:
Λάκης Χαλκιάς,

Δώρος Δημοσθένους,
Μπέττυ Χαρλαύτη,
Μαρία Παπαγεωργίου,
Θεολόγος Κάππος,
Πάνος Τσίτσος
&
το Ικαριώτικο συγκρότημα τουΝίκου Φακάρου

Ερμηνεύουν:ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ, ΜΠΕΤΤΥ ΧΑΡΛΑΥΤΗ,ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΠΠΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΟΣΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΑΚΑΡΟΥ

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα»Μίκης Θεοδωράκης», ιδρύθηκε πριν από 17 χρόνια από μουσικούς- συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.

Η Λαïκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και οι: Λάκης Χαλκιάς, Δώρος Δημοσθένους, Μπέττυ Χαρλαύτη, Μαρία Παπαγεωργίου, Θεολόγος Κάππος, Πάνος Τσίτσος καθώς και το Ικαριώτικο συγκρότημα του Νίκου Φακάρου συναντώνται σ’ ένα μουσικό οδοιπορικό την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, στις 19:00, με τραγούδια από την Ικαρία αλλά και τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επαναστατικά αλλά και λυρικές μελωδίες του συνθέτη.

Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ 1947-1948

Η μουσική παράσταση ακολουθεί τον Μίκη Θεοδωράκη στα χρόνια της εξορίας του στην Ικαρία (1947-1948). Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης που ταξιδεύει στην Ικαρία, παντρεύοντας τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τα τραγούδια της Ικαρίας.

Τη συναυλία στηρίζουν οι Σύλλογοι Ικαρίας:
Πανικαριακή Αδελφότητα
Σύλλογος Ραχιωτών
Σύλλογος Κάβο Παπάς
Σύνδεσμος Βορειοδυτικής Ικαρίας
Προοδευτικός Σύλλογος Βρακάδων
Σύλλογος Επιστημόνων Ικαρίας
Σύλλογος Ένωση Βρακάδων Κουνιάδων Προεσπέρας Ικαρίας και οι υπόλοιποι Ικαριακοί σύλλογοι.

Επίσης το Μουσείο-Μνημείο Αγώνων και Συμφιλίωσης ‘’ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ’’ στις Βρακάδες Ραχών Ικαρίας. Μουσείο Ικαρίας… ένα παράθυρο στο παρελθόν μας που ανοίγει νέους ορίζοντες στο νου και στην καρδιά μας.

Μίκης Θεοδωράκης…ο υπερασπιστής του χρέους, της τιμής και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, που ποτέ δεν έπαψε να ονειρεύεται και να διεκδικεί.

“Ο Μίκης στην Ικαρία 1947-1948”
Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ώρα έναρξης: 19:00

BοτανικόςLiveStage, Κασσάνδρας 19
(Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση)