Ενας οίκος μόδας προβάλει ένα συγκεκριμένο είδος χαρακτήρα γύρω από το διάσημο όνομά του, όχι μόνο με τα ρούχα που δημιουργεί, αλλά και με τα πρόσωπα που επιλέγει να τα διαφημίσουν. Ο δημιουργικός διευθυντής του Saint Laurent, μέχρι πρότινος επονομαζόμενου ως Yves Saint Lauent, αποδεικνύει την αγάπη του για τη ροκ μουσική και το ανατρεπτικό στιλ, βάζοντας στο επίκεντρο σταρ που έγιναν γνωστοί μέσα από την εκκεντρικότητα και ιδιαιτερότητά τους.

Η Κότρνι Λοβ, ο Μέριλιν Μάνσον, η τραγουδίστρια των Sonic Youth Κιμ Γκόρντον και ο μουσικός Αριελ Πινκ είναι οι πρώτοι από τους πολλούς ροκ σταρ που θα πρωταγωνιστήσουν στο «Saint Laurent Music Project». Κάθε πορτρέτο τους έχει φωτογραφηθεί από τον Σλιμάν σε διάφορες τοποθεσίες, από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Αντζελες. Τα ρούχα που φοράνε τα έχουν διαλέξει οι ίδιοι και προέρχονται φυσικά από τις νέες, αλλά και παλιότερες κολεξιόν του οίκου, κάτι που σίγουρα κάνει το όλο εγχείρημα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Αυτό που επιχειρεί ο Σλιμάν είναι στην ουσία πιστό τόσο στη φιλοσοφία του οίκου, όσο και στη δική του προσωπικότητα. Ηδη από το 1971, το αγαπημένο ζευγάρι της ροκ, Μικ και Μπιάνκα Τζάγκερ, είχε επιλέξει να ντυθεί με Yves Saint Lautent στον γάμο του. Από την άλλη, ο 44χρονος σχεδιαστής έχει επίσης ντύσει για τις μουσικές εμφανίσεις τους, μουσικούς όπως οι Μικ Τζάγκερ, Ντέιβιντ Μπάουι και το συγκρότημα The Libertines.