Το δίδυμο του στούντιο Artefakt – Tomas Fiegl και Achim Pohl –κατάφερε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να βρεθεί στις νικητήριες λίστες του θεσμού Red Dot Award: το αγωνιστικό ποδήλατο Aeroad CF SLX που σχεδίασαν για την εταιρεία Canyon απέσπασε το βραβείο «best of the best». 

Βασική προτεραιότητα για τον σχεδιασμό του CANYON AEROAD CF SLX αποτέλεσε η εξασφάλιση της καλύτερης αεροδυναμικής καθώς από την ταχύτητα των 24 χλμ/ώρα και πάνω, οι αντιστάσεις του αέρα υπερβαίνουν όλες τις άλλες παραμέτρους, όπως τις αντίστοιχες μηχανικές ή τις αντιστάσεις κύλισης καθώς και το βάρος. Τα αποτελέσματα των σχετικών δοκιμών (Computational fluid dynamics/CFD) οδήγησαν στην κατασκευή ενός καινοτόμου  αεροδυναμικού προφίλ από επεξεργασμένα υλικά με βάση τον άνθρακα με βασικό πλεονέκτημα τη σημαντική μείωση του συνολικού βάρους – ακόμη και κάτω από τα 7 κιλά.  Οι αεροδυναμικές ιδιότητες του Canyon Aeroad CF SLX ολοκληρώνονται με την καλά μελετημένη  ενσωμάτωση όλων των μηχανικών και ηλεκτρονικών διασυνδέσεων στον βασικό σκελετό εξασφαλίζοντας έτσι έναν ενιαίο, δυναμικό σχεδιασμό.

Η δήλωση της κριτικής επιτροπής
«Ο καθαρός σχεδιασμός του Aeroad CF SLX εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο την ταχύτητα που χαρακτηρίζει το αγωνιστικό ποδήλατο με τις υψηλές του αποδόσεις να υπογραμμίζονται από τη σαφή και αυστηρή γραμμική του σχεδίαση. Ξεχωριστό χαρακτηριστικό του, ο σκελετός στον οποίο επιδέξια ενσωματώνονται όλες οι μηχανικές και ηλεκτρονικές συνδέσεις. Με βάση τα ευρήματα της αεροδυναμικής έρευνας, το Aeroad CF SLX αναδείχθηκε ως ένα απόλυτα βελτιωμένο, υψηλής τεχνολογίας μοντέλο ικανό να ενισχύσει την ατομική επίδοση κάθε αθλητή».